Uusi vuosi ja uudenlainen Hesari

Tänään se sitten tapahtui. Tabloid-Hesari tipahti postilaatikkoon. Minulla ei ole lehden koon suhteen kovin suuria tunteita, sisällön suhteen enemmän.

Aika paljon huolta on ollut jo tovin. Ehkä sen voi kiteyttää minua nuoremman naispäätoimittajan taannoiseen ausahdukseen, jossa hän totesi politiikan sivujen kulmapöydän olevan suosikkejaan.  Sanomakonserinin ajelehtimisen voi puolestaan kiteyttää Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsinin rasismiin.

Aatos Erkko ei ollut mikään mielistelijä. Minusta ainakin tuntuu, että hän takasi Hesarin ja konsernin kosmopoliittisen, avaran ja kriittisen linjan olkoonkin, että valta-asema pönäköitti ja toi lieveilmiöitäkin.

Hesari on merkinnyt laatua, Ilta-Sanomat on toki ollut tyypillinen iltapäivälehti, joka elää lööpeistä. Yhteiskunnallisuuttakin siitä on löytynyt. Nyt kuitenkin Appelsin kirjoittaessaan prinsessasta ja herneestä asettui yläpuolelle ja antoi oikeutuksen rasismille. Hän oikein ryhtyi laskemaan mitä kaikkea Umaya on saanut. Ja kun on jotain saanut, pitää olla kiitollinen Appelsinin kaltaisille kunnon kansalaisille.

Ei tästä pitkä aika ole kun  köyhien lasten piti luokan edessä kiittää lahjamonoista. Rasismia on toisen alentaminen.

***

Voi olla hyvä, että arkirutiinit menevät uusiksi uudistuneen Hesarin myötä. "Muistojen bulevardi"-ohjelma ei ollut ehtinyt puoleen väliin kun lehti oli jo luettu.

Kulttuurisivuja ei oikeastaan ollut ja jututkin olivat kutistuneet. Peräti kaksi juttua; sarjakuvista ja Lappeenrannan laulukilpailut.

Yritin muutama vuosi sitten tulla toimeen HS:n verkkolehdellä. Kuukauden kestin ja sitten tilasin uudelleen. Voi olla, etten kestä kuukautta tabloidin kanssa ja pystyn luopumaan koko paperilehdestä. Siirryn aamuisin sohvalle, BBC-News ja AlJazeera houkuttavat.

Ilman muuta annan kuitenkin tabloidille mahdollisuuden. Ilta-Sanomille en anna. En ole ostanut yhtäkään irtonumeroa vuoteen. Päätös on ilmiselvästi ollut oikea ja pitää.

08.01.2013. 11:09


Kirjaudu

Blogin RSS-feed aatv - ArjaTV ...katso!
Viimeisimmät kirjoitukset blogissa:
Näkymässä viimeisimmät - vanhemmät Blogi-kirjoitukset - ennen vuotta 2009 - löydät arkistosta »»