Siuntion umpikuja?

 

Siuntiossa oli maan keskiarvoon nähden korkeampi äänestysprosentti 69,6. Syytä on iloon mutta myös ihmetykseen: kun Siuntion tilanne on ollut kovin jakautunut, olisi voinut olettaa ihmisten ottavan kantaa. Nukkuvien puolue on suurin puolue myös Siuntiossa.

SDP:n kannatus nousi 2,6 prosenttia ja saimme viisi paikkaa. Etenimme vielä merkittävämmin suhteessa eduskuntavaaleihin. Kyse ei kuitenkaan ollut SDP:sta, vaan yhteisestä rintamasta.

Tärkeintä oli, että yhteinen rintamamme julkisten palvelujen ja kuntademokratian kunnioittamisen puolesta nousi toiseksi suurimmaksi ryhmäksi (RKP:n ollessa edelleen 9 paikalla suurin kun meillä on puolestaan 7).Halusimme rakentaa yhteistä rintamaa kunnan poikkeuksellisen tilanteen vuoksi kun monikuntaliitos Lohjan ja Nummi-Pusulan kanssa kaatui kalkkiviivoilla.

SDP ja Vihreä Vastuu sekä vaaliliitto Vasemmistoliiton kanssa tarkoittaa, että olemme tehneet tuloksen yhdessä. Jokainen ääni oli ratkaiseva. Valtuustopaikat jakautuvat sitten niin kuin jakautuvat, joillakin on enemmän onnea kuin toisilla. Meillä tulee olemaan hyvä ja yhtenäinen vatuustoryhmä.

MUTTA. Siuntion ahdinko jatkuu.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen kestävän järjestäminen on mahdollista vain Lohja-suuntautumisella. Sille ei kuitenkaan tullut kuntalaisilta riittävää kannatusta. Meille sosialidemokraateille julkiset palvelut ovat tasa-arvokysymys. Nyt joudumme kuitenkin nielemään yksityisen firman tarjoamat palvelut. Muuten kuntalaisten palvelut olisivat entistä enemmän uhatummat kun vuoden alusta loistavasti toimima terveyskeskus joutuu palaamaan lähtöruutuun puuttuvilla resursseilla ja kangertevilla käytännöillä.

Kirkkonummen vaalitulos on selvä, Porkkalan kunta on haave. Lohjan vaalitulos vaikuttaa enemmän siltä, että he keskittyvät uuden kunnan rakentamiseen. Siuntion kannalta luultavasti käy niin, että pahin uhka toteutuu. Valtiovalta jakaa Siuntion.

Inkoo puolestaan liittyy todennäköisesti Raaseporiin.

Siuntion tulevaisuus ei ole valoisa. Umpikujaan ei päivä paista.

29.10.2012. 11:52


Kirjaudu

Blogin RSS-feed aatv - ArjaTV ...katso!
Viimeisimmät kirjoitukset blogissa:
Näkymässä viimeisimmät - vanhemmät Blogi-kirjoitukset - ennen vuotta 2009 - löydät arkistosta »»