Nelson Mandela

 

Tänään juhlistetaan 95-vuotiasta Nelson Mandelaa. YK on julistanut päivän mahdollisuudeksi tehdä hyvää 67 minuuttia. Mandela käytti elämästään 67 vuotta yhteisön palvelemiseksi. Ihmiset eri puolilla maailmaa lukevat tänään satuja lapsille, kävelyttävät vanhuksia tai auttavat naapuriaan 67 minuutin ajan. Se on syntymäpäivälahja paitsi Mandelalle myös hänen edustamilleen arvoille.

Merkittävintä Mandelassa on hänen elämäntyönsä ja suuruutensa 27 vankilavuoden jälkeen olla rakentamassa rotusorrosta vapaata Etelä-Afrikkaa sovussa ja anteeksiantaen. Köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämisessä hän teki sen minkä yksi ihminen voi: olla innoittaja ja kokoaja, antaa uskoa tulevaisuuteen.

Tapasin Mandelan  ensimmäisen kerran 13.6.1990 Euroopan Parlamentissa. Mandela oli vapautettu muutamaan kuukautta aiemmin vankilasta ja hän oli tuolloin ensi kertaa Euroopassa. Hänen toiveensa oli tavata eurooppalaisia poliitikkoja, jotka olivat tehneet rotusorron vastaista työtä omissa maissaan. Nimittäin, kansainvälisen yhteisön yksituumaisuus apartheidhallinnon eristämiseksi teki nykyisen Etelä-Afrikan demokratian synnyttämisen mahdolliseksi -  ja Mandelan unelma toteutui.

 

18.07.2013. 18:34


Kirjaudu

Blogin RSS-feed aatv - ArjaTV ...katso!
Viimeisimmät kirjoitukset blogissa:
Näkymässä viimeisimmät - vanhemmät Blogi-kirjoitukset - ennen vuotta 2009 - löydät arkistosta »»