Elektroninen itsepalveluelämä ja oleskelu

 

Lähetin vaalirahoituksen ilmoituslomakkeen postitse valtiontalouden tarkastusvirastolle aikalailla kuntavaalien jälkeen. Ilmoitus oli helppo tehdä. Kuluja oli 20 euroa. Se oli yhdistyksemme perimä ehdokasmaksu ja maksoin sen omasta pussistani. Mutta elämä on mennyt elektroniseksi. Kun en ole lähettänyt ilmoitusta pankkitunnusten avulla, internetsivuilla näyttää, etten olisi ilmoitusta tehnyt. No, nyt tein uuden.

Minua harmittaa, että kaikki on nykyään tehtävä itsepalveluna. Se merkitsee usein tuntien sivujen ja ohjeiden tutkiskelua. Tosin ei nyt vaalirahoituksen kohdalla. Hallinnon kielestäkin vieraantuu todella äkkiä.

Jos siis postiluukusta tulee lomake ja vastausosoite, helpointa on panna nimi alle ja käyttää kynää. Mutta toisessa päässä pitäisi tietysti olla ihminen, joka avaa postin, käsittelee sen ja tekee merkinnät sivustoille. Nämä ihmiset on ajat sitten valtion tai kunnan tai yrityksen palkkalistoilta ulkoistettu.

Oleskeluyhteiskunta on kiva käsite. Minä vain en oleskelijoita tunne. Ne, jotka ovat työssä, painavat kuin hullut. Ne, jotka ovat työnhakijoita, hakevat lukemattomia työpaikkoja ja käyvät lukemattomissa työhaastatteluissa. Nuorilla on kaksi tutkintoa ja valtava kielitaito mutta työpaikkaa ei tahdo löytyä. Eikä löydy yli 50-vuotiaillekaan etenkään naisille. Eläköityneet tuttavani tekevät vapaaehtoistyötä, hoitavat iäkkäista puolisojaan, katsovat lastenlasten perään ja ovat niitä, jotka vielä toimivat järjestöissä. joissa työssäkäyvät ja työtähakevat eivät ehdi.

Ainoat tuntemani oleskelijat ovat elököityneet johtajat. Golfin  peluu on minusta oleskelua. Paikallaan olevaan palloon lyöminen ei ole kiinni kellokallesta.

 

 

 

02.01.2013. 18:18


Kirjaudu

Blogin RSS-feed aatv - ArjaTV ...katso!
Viimeisimmät kirjoitukset blogissa:
Näkymässä viimeisimmät - vanhemmät Blogi-kirjoitukset - ennen vuotta 2009 - löydät arkistosta »»